Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačkali kladionice, ljekarne...

Sarajevska policija uhitila bandu pljačkaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarajevska policija u utorak je uhitila deset pripadnika organizirane kriminalne skupine koju se sumnjiči za sudjelovanje u nizu teških pljački počinjenih u proteklih nekoliko mjeseci.

'Ovo je vrlo jasna poruka, bez obzira na teškoće koje imamo, da Sarajevo neće biti sigurna kuća za kriminalce i za bilo kakav kriminal', izjavio je županijski ministar unutarnjih poslova Nermin Pećanac potvrđujući uhićenja.

Među privedenima je čak i jedan osuđenik koji već izdržava kaznu u zatvoru u Zenici, a slobodne vikende je koristio kako bi se ostalim članovima skupine pridružio u povremenim pljačkama.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina

>> Najveća operacija protiv zločinačkih organizacija u BiH!

U akciji kodnog naziva 'Tržnica' pronađena je i veća količina oružja te bombi i streljiva, a inspektor sarajevske policije Vahid Ćosić novinarima je izjavio kako su uhićeni umiješani u pljačke trgovačkih centara, benzinskih crpki, kladionica pa čak i ljekarni.

'Takve učestale pljačke unijele su strah i nesigurnost među građane', kazao je Ćosić, objašnjavajući kako je potraga za kriminalcima trajala dugo jer je bila kompleksna i zahtijevala velike napore, a angažirano je bilo gotovo stotinu policajaca.

Svi privedeni članovi kriminalne skupine su osobe koje su i ranije činile kaznena djela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene