Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lutka' protiv mafije

Najveća operacija protiv zločinačkih organizacija u BiH!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji protiv organiziranog kriminala u BiH, kodnog naziva 'Lutka' uhićeno je 25 osoba.

U velikoj policijskoj akciji koja je provedena u Bosni i Hercegovini po nalogu državnog odvjetništva uhićeno je 25 osoba, a policijski su dužnosnici najavili kako bi to mogao biti odlučni udarac organiziranom kriminalu u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Ilustracija Osuđivani nasilnik Stravičan zločin u susjednoj zemlji: Ubio bivšu partnericu pred djetetom pa ga oteo

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Goran Zubac izjavio je novinarima u Sarajevu kako je u akciji kodnog naziva 'Lutka' pretraženo više od pedeset lokacija širom zemlje, a sve uhićene tereti se za najteža kaznena djela poput ubojstava, pljački i krijumčarenja droge.

>> Požari u BiH: Hrvatski kanaderi i dalje gase požare

Zubac je kazao kako će na temelju ove akcije policija u cijelosti rasvijetliti slučajeve niza ubojstava koji su godinama bili neriješeni poput onoga Ramiza Delalića zvanog Ćelo. 'Identificirali smo sve članove zločinačke organizacije i njezine suradnike u sigurnosnim službama i tijelima vlasti BiH', kazao je Zubac pojašnjavajući kako su istragom obuhvaćene ukupno 43 osobe.

'Nakon ovoga više ništa neće biti isto', ustvrdio je ravnatelj krovne policijske agencije u BiH. Ravnatelj policije Republike Srpske Gojko Vasić tijekom dana je pojasnio kako se dio kriminalaca pod ovom istragom već nalazi u zatvorima na odsluženju kazni.

Imena uhićenih policija i državno odvjetništvo nisu objavili, no potvrđeno je kako je u sarajevskom naselju Ilidža pretražen hotel 'Casa Grande' u vlasništvu Nasera Keljmendija, osobe koju američke vlasti smatraju vođom jednog od najorganiziranijih i najopasnijih zločinačkih klanova na Balkanu.

Keljmedni je stoga ranije ove godine uvršten na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD. Potvrde da je Keljmendi uhićen nema, a mediji u srijedu prenose različite informacije gdje bi on mogao biti. Ministar sigurnosti Sadik Ahmetović izjavio je medijima kako bi se Keljmendi mogao nalaziti u Crnoj Gori. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene