Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Samoubojstvo izgladnjivanjem na lovačkoj čeki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezaposleni 58-godišnjak iz Hannovera namjerno je umro od gladi sjedeći na lovačkoj čeki u blizini Uslara u Donjoj Saskoj, a posljednje tjedne svoga života opisao je u dnevniku.

Želja za smrću bila je očito tako jaka da je tjednima trpio žeđ, glad i bolove opirući se napasti da se vrati u život.

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Ubijen 21 Hrvat Istraga u BiH o samoubojstvu svjedoka u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima Prevencija suicida Svjetski dan prevencije samoubojstava Poražavajuće brojke: "Svako drugo dijete se osjeća toliko loše, da osjeća da je suicid jedino rješenje"

Osobna tragedija 58-godišnjaka odigrala se u idiličnom okružju lovačke čeke, nedaleko od šumskog puta za izletnike.

"Onuda su posljednjih tjedana vjerojatno prošli brojni šetači, ali nitko nije ništa opazio", izjavio je vlasnik lovišta koji ni sam nije primijetio da na jednoj od njegovih čeka već dva mjeseca leži mrtvo tijelo. Otkrili su ga lovci koji su u petak htjeli zamijeniti dotrajale daske.

Policija isključuje mogućnost zločina i smatra da je muškarac izvršio samoubojstvo izgladnjivanjem.

Glasnogovornik policije Uwe Falkenhain potvrdio je u utorak navode lista "Sollinger Allgemeine", da je pokojnik u posljednjim tjednima života vodio dnevnik koji je pronađen kraj njegova mrtvog tijela.

Iz dnevnika se može vidjeti da je njegov autor bivši trgovački
predstavnik i da je dugo bio nezaposlen. Propao mu je brak a napustila ga je i odrasla kćer. Od listopada nije više dobivao ni pomoć za nezaposlene, tako da je potpuno ostao bez sredstava za život. U kasnu jesen zaputio se biciklom u 100 kilometara udaljeno mjesto gdje je dočekao smrt.

Policija nije uspjela otkriti zašto je odabrao upravo čeku kraj
Uslara, ali zapisi u dnevniku otkrivaju da je ondje proveo barem tri i pol tjedna i da tijekom tog vremena nije uzimao hranu. Samo je s vremena na vrijeme pio nekoliko kapi vode. U dnevniku su zapisana svjedočanstva o bolovima i o želji da umre.

Posljednji zapis u dnevnik je unesen 13. prosinca, a dnevnik će sukladno pokojnikovoj želji biti predan njegovoj kćeri.

Umro je negdje oko Božića, zaključila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene