Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dopisi SAD-a, Rusije i Francuske

Salehi: Uskoro iransko stajalište o zamjeni urana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranci su primili odvojene dopise SAD-a, Rusije i Francuske o trojnom sporazumu Iran-Turska-Brazil o zamjeni uranija te kane odgovoriti na postavljena pitanja, izjavio je Ali Akbar Salehi, zadužen za iranska nuklearna pitanja, prenosi agencija Isna.

'Odvojeni dopisi SAD-a, Rusije i Francuske danas su uručeni Iranu', izjavio je Salehi, voditelj Iranske organizacije za nuklearnu energiju. 'Razmotrit ćemo postavljena pitanja i nakon toga obavijestiti o iranskom stajalištu', kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvijestili IAEA-u Iran priznao gradnju drugog postrojenja za obogaćivanje urana Slika nije dostupna Ahmadinedžad: Unatoč UN-u Iran nastavlja s nuklearnim programom

'Odgovor bečke skupine (SAD, Rusija i Francuska) na zamjenu uranija u suprotnosti je s aktivnostima pokrenutim u New Yorku', rekao je Salehi, aludirajući na glasovanje koje je u srijedu trebalo obaviti UN-ovo Vijeće sigurnosti. Riječ je o nacrtu rezolucije što su ga pripremile Sjedinjene Američke Države, a cilj mu je pojačati međunarodne sankcije protiv Irana koji odbija obustaviti svoj program obogaćenja urana.

'Tim činom (glasovanjem o novoj rezoluciji) iskazana je njihova stvarna namjera. Naime, od sama početka oni nisu željeli pristati na zamjenu uranija', kazao je Salehi.

>> BiH za sankcije Iranu, ako tako odluči EU

Glavni direktor Međunarodne organizacije za nuklearnu energiju (IAEA) Japanac Yukiya Amano potvrdio je da su SAD, Rusija i Francuska na adresu IAEA-e poslale tri odvojena i jedno zajedničko pismo, što ih je ta organizacije proslijedila Iranu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene