Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mary Jospehine Ray iz New Hamphshirea koja je službeno bila nastarija živuća osoba u Sjedinjenim Državama umrla je nakon 114 godina i 294 dana života.


Ona je umrla u nedjelju u ustanovi za skrb u Westmorelandu ali je bila aktivna sve do dva tjedna prije smrti, rekla je njena unuka Katherine Ray.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkrivena žena koja navodno ima 157 godina! Slika nije dostupna Starica od 130 godina igra backgammon i pije votku

Ray je bila najstarija osoba u SAD-u i druga po starosti u svijetu, prema podacima skupine za geronotološka istraživanja. Nekoliko sati prije nje umrla je i Daisey Bailey sa svojih 113 godina i 342 dana. L. Stephen Coles, koji proučava ovako dugu starost, kaže da je vrlo neobično da dvije osobe s nadprosječnim godinama umru u istom danu.

Najstarija Amerikanka sada je Neva Morris iz Amesa u Iowi koja ima 114 godina i 216 dana. Najstarija osoba na svijetu je Japanka Kama Chinen stara 114 godina i 301 dan. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju