Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolaze bespilotne letjelice

SAD povlači zrakoplove U-2 iz baza u Južnoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države namjeravaju povući svoje špijunske zrakoplove U-2 iz baza u Južnoj Koreji i zamijeniti ih bespilotnim letjelicama, rekla je glasnogovornica američkih zračnih snaga u Seulu.

"U-2 ćemo povući iz Koreje. Nemam još datuma, to neće biti uskoro ali dogodit će se u budućnosti", kazala je White. Ona je kazala da će kao zamjena za zrakoplove biti angažirane bespilotne letjelice Global Hawk.

Pročitajte i ovo Jedan od puštenih balona BIOLOŠKI NAPAD Kim poslao 260 balona punih smeća i fekalija: Vojska upozorila stanovnike da ih ne diraju Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru?

Premda su ulogu špijunskih zrakoplova na strateškoj razini uglavnom preuzeli sateliti, U-2 se još uvijek koristi na taktičkoj razini u Južnoj Koreji a vjeruje se da povremeno lete i sa baza u Velikoj Britaniji i na Cipru. Sjeverna Koreja tužila se da su nakon podzemnog nuklearnog pokusa učestali upadi špijunskih zrakoplova u njen zračni prostor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene