Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon lansiranja projektila

SAD Kim Jong-unu poručuje da je paranoičan: "Nastavit ćemo stezati obruč"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka veleposlanica pri UN-u Nikky Haley kazala je u nedjelju da je "paranoja" sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una nakon nedavnih izbora u Južnoj Koreji razlog zbog kojeg je Sjeverna Koreja lansirala novi balistički projektil.

SAD će nastaviti "stezati obruč" oko Sjeverne Koreje putem međunarodnog pritiska i mogućih novih sankcija, kazala je za ABC.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Projektil je lansiran i blizu Rusije, napomenula je, dodajući da Kim na taj način neće zaslužiti sastanak s američkim predsjednikom Trumpom.

EU je ispaljivanje projektila nazvala prijetnjom miru i međunarodnoj sigurnosti, ali nije spomenuo nove sankcije protiv Pyongyanga, a Bijela kuća je ocijenila da je "nova provokacija" poziv na "uvođenje još oštrijih sankcija".

Sjeverna Koreja je u nedjelju ispalila iz regije Kusong u blizini zapadne obale balistički projektil koji je letio 700 kilometara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene