Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ih rutinski uhitila

ONI SU KRALJEVI NAJGLUPLJIH KRIMINALACA Prenosili uživo svoj gangsterski pohod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebao je to biti savršen zločin, no dvojica razbojnika platila su danak vlastitoj aroganciji i manjku bilo kakve društvene percepcije s njihove strane.

Damon Batson i Carlos Gonzales iz Sacramenta pojavili su se u ulogama protagonista prijenosa uživo, u kojem su njih dvojica upali u kuću jednog muškarca, s namjerom da ga pretuku i nanesu mu ozljede.

Pročitajte i ovo Pljačka u Našicama - 3 strava u Slavoniji Maskirani muškarci upali u kuću, napali trudnicu i svekrvu: "Glava joj je bila toliko natečena da ju nisam ni prepoznao" Nož Razbojništvo Mladići više puta napali strane radnike u Zagrebu: Evo što su činili nakon što bi naručili hranu...

Kako bi ovjekovječili svoj zločinački naum i dokazali kako su (vjerojatno) kul i pravi gangsteri, Batson i Gonzales odlučili su svoj pohod objaviti uživo putem aplikacije Periscope. "Odvest ćemo se tamo i vidjeti što možemo učiniti", rekli su tijekom javljanja uživo putem navedene aplikacije i prije samog provaljivanja u kuću žrtve.

Njihova meta bio je gospodin koji je navodno spavao s jednom od njihovih djevojaka, naravno. Njihov prijenos uživo ubrzo je privukao veliku pažnju, a dvojac je iznosio detalje na koje će sve načine ozlijediti dotičnog gospodina.

OSTALA U ŠOKU Manijak joj upao u auto i opljačkao je prijeteći joj HIV-om

Gonzales je tijekom prijenosa vitlao pištoljem i upozorio gledatelje da neće moći vidjeti sve, dajući naslutiti da će vjerojatno biti riječ o popriličnoj količini nasilja.

Kad su došli do kuće, međutim, dočekalo ihi je iznenađenje. "Prestani biti uplašenko. Otvori ta vrata i reci toj je***** ku*** da izađe van", derao se dvojac pred vratima. Nastao je muk i nakon nekog vremena shvatili su da žrtva zapravo nije kući.

Zaključili su kako je najbolje da odu, ali je Gonzales, prije prekida prijenosa uživo i za gledatelje, odlučio ispaliti hitac iz pištolja, kako bi gledateljima dao do znanja da je sve zapravo bilo autentično i s ozbiljnim namjerama.

U svemu tome, niti jedan od te dvojice 'bisera', nije niti pomislio da prijenos možda gleda i pokoji savjesni građanin te da bi isti mogao sve dojaviti policiji. No, upravo to se i dogodilo, a policija je rutinski pronašla i uhitila obojicu te pronašla, pištolj i mobitel s aplikacijom.

"Prijestupnici ne razumiju da će generalna javnost stalno pomagati policiji u rješavanju kriminala. Oni su vjerojatno pretpostavili da policija neće pratiti aplikaciju, ali nisu računali da će ih netko od gledatelja prijaviti policiji", rekla je stručnjakinja za profiliranje kriminalaca, dr. Claire Ferguson, a prenosi news.com.au.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene