Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili bio je "lud" kad je pokušao slomiti otpor u Južnoj Osetiji i tako upao u rusku zamku, izjavio je viši francuski dužnosnik koji se nalazio u pratnji francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya tijekom njegove posredničke misije u Rusiji i Gruziji.


"Saakašvili je bio lud kad je išao bombardirati grad usred noći", kazao je taj dužnosnik novinarima u Tbilisiju, gdje je Sarkozy uspio sa Saakašviljem postići dogovor oko modificirane verzije mirovnog plana u vezi sa sukobom u gruzijskoj proruskoj pokrajini Južnoj Osetiji.

Vezani članci Slika nije dostupna Lukavo, nema što: Osmislio je genijalnu klopku za miševe Slika nije dostupna AUSTRIJSKA, BUGARSKA, NJEMAČKA, POLJSKA, ROMSKA, RUMUNJSKA, RUSINSKA, RUSKA, TURSKA, UKRAJINSKA, VLAŠKA I ŽIDOVSKA NACIONALNA MANJINA

"On se kockao i izgubio...Gruzijci su upali u zamku. Mislili su da (ruski premijer Vladimir) Putin neće uzvratiti usred Olimpijskih igara", kazao je francuski dužnosnik.

Reakcija ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva i Putina bila je prejaka i oni su shvatili da se na na njih gleda kao na agresore, dodao je on.

Francuski diplomat kazao je da tijekom pregovora Sarkozy nije činio nikakve ustupke Rusima. "Nismo ništa poklonili", izjavio je.

"Sada je potez na Sjedinjenim Državama" zbog njihove bliskosti s Gruzijom, dodao je, s obzirom na to da su u UN-u podijeljeni a OESS je preslab.