Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuli svi u avionu

S mjesta pada zrakoplova: 'Pojedina tijela su još zavezana za sjedala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubrzo nakon pada malezijskog zrakoplova u Ukrajini, pripadnici hitne pomoći, lokalni stanovnici i novinari zatekli su stravičan prizor pokraj Grabova.

Svjedok je opisao da je vidio srušeni zrakoplov Malaysia Airlinesa kako je eksplodirao iznad istočne Ukrajine. 'Sve je eksplodiralo u zraku, raspalo se na dijelove, i tijela i avion. Ljudi su mislili da padaju bombe', rekao je jedan stanovnik Grabova, sela u čijoj se blizini srušio zrakoplov, piše Mirror.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Alen Šćurić gost Dnevnika Nove TV Zrakoplovni stručnjak: "Sve se svodi na odluku tog pilota koji je ipak neiskusna osoba, obično su prepotentni i kažu - mi to možemo"

'Radio sam na polju na traktoru. Odjednom sam čuo zvuk aviona, a potom eksplozije. Zatim sam vidio kako avion pada i lomi se na dijelove. Bilo je gustog crnog dima', rekao je svjedok koji se predstavio kao Vladimir.

Svijet u šoku: Obama i Merkel traže međunarodnu istragu, separatisti nude primirje

'S balkona sam vidio kako se avion spušta s velike visine, a potom sam čuo dvije eksplozije', rekao je Segej.

Novinarka New York Timesa, kaže kako je na mjestu događala zatekla neopisivo zastrašujuć prizor. Neka su tijela, rekla je, bila još pojasima zavezana za sjedala.

Podsjetimo, ostaci Boeinga 777 Malaysia Airlines na letu iz Amsterdama u Kuala Lumpur, s 298 putnika i članova posade pronađeni su pokraj istočnoukrajinskoga sela Grabova u četvrtak poslijepodne. Svi u zrakoplovu su poginuli. Malezijska kompanija potvrdila je da je u 17:15 sati po mjesnom vremenu izgubila s njime kontakt, a sve upućuje na to da je zrakoplov srušen vojnom raketom. Nije još sasvim jasno tko ga je srušio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene