Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladić lažirao dokumente

S lažnim medaljama došao do čina u američkoj vojsci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teksašanin bez ikakvog vojnog iskustva prevario je američku vojsku i postao zapovjednik u ratnim borbama.

26-godišnji Jesse Bernard Johnston III u veljači se pridružio vojsci kao vodnik, a onda je bio smješten u Naval zračnu postaju blizu Forth Wortha u Teksasu kao dio tima za podršku vojnom zrakoplovstvu u Afganistanu. Ali za čin koji je dobio, nije bio kvalificiran, jer je završio samo dio 12-tjednog tečaja kao kandidat za brodskog časnika.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja

Istraga, koja se trenutno provodi, pokazala je da je Johnston smješten na poziciju vođe trupa u borbi, iako nije prošao ni osnovni trening. 'Ako se obična osoba može tako lako ubaciti u vojsku, postavlja se pitanje da li takvo nešto ne može učiniti i osoba koja našoj zemlji želi zlo, posebno sada kada se SAD nalazi u globalnom ratu', zapitao se Mike Coffman, republikanac koji je služio s marincima u Iraku.

Pitanje o istinitosti njegovih kvalifikacija se počelo postavljati kada Johnston nije mogao zadovoljavajuće objasniti kako je dobio određene mornaričke medalje i vrpce, javlja AP. Zatim je njegova priča provjerena i pokazalo se da nikad nije služio u mornarici. No, Johnston nije prevario samo vojsku, nego i sada već bivšu ženu. 24-godišnja Melanie Rolfing je također služila u vojsci kada je upoznala Johnstona. Shvatili su da imaju zajednički san, a to je postati vojni pilot. Johnston se često znao pojavljivati obučen u uniformu marinca. Njihov dvogodišnji brak je sada poništen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene