Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"JEDNOSTRANE I NEZAKONITE"

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova osudilo sankcije protiv Dodika: "Zlonamjerna i destruktivna linija kojom Zapad traži samo jedno"

Maria Zaharova (Foto: AFP)
Maria Zaharova (Foto: AFP) Foto: Afp
Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije u četvrtak je osudilo sankcije koje su Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države uvele protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova u četvrtak je poručila kako su sankcije koje su Velika Britanija i SAD uvele protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika jednostrane i nezakonite.

"Najoštrije osuđujemo jednostrane personalne restrikcije koje su Britanija i SAD uvele 11. travnja protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i niza dužnosnika ove države. Ovakva pogrešna praksa nezakonitih sankcija, za koju se Zapad u posljednje vrijeme posebno zalaže, ponajmanje je sposobna osigurati provođenje pozitivne agende, izgradnju povjerenja, međunacionalnog pomirenja, mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji u cjelini", stoji u reagiranju Zaharove koje prenosi rusko veleposlanstvo u BiH.

Navodi se i kako je očigledno da provedbom ovako zlonamjerne i destruktivne linije Zapad traži samo jedno – reformatiranje Balkana po svojim uzorcima, na štetu nacionalnih interesa zemalja regije, a nastoji i  pod izmišljenim izgovorima eliminirati sve neistomišljenike, kao i one koji se ne slažu sa zapadnom neokolonijalnom politikom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "ANTIRUSKA AKCIJA" Rusija prijeti Hrvatskoj zbog protjerivanja diplomata: "Poduzet će se mjere odmazde." Iz ruskog veleposlanstva otkrili tko mora otići

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTRE REAKCIJE Rusi najavili da će Hrvatskoj primjereno odgovoriti: "To je ozbiljan udarac"

"Kao i dosad, duboko smo uvjereni da je Balkan teritorij ravnopravne suradnje, a ne konfrontacije, konflikata i obračuna", zaključuje se u reagiranju iz ruskog MVP-a te dodaje kako pozivaju sve vanjske sudionike da se odreknu sebičnih pristupa i vrate konstruktivnoj suradnji zasnovanoj na principima Povelje UN-a i međunarodnog prava.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene