Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRE REAKCIJE

Rusi najavili da će Hrvatskoj primjereno odgovoriti: "To je ozbiljan udarac"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Hrvatska jučer objavila da će protjerati 18 ruskih diplomata, veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj oštro je reagirao na takvu odluku. Upozorenje Hrvatskoj uputila je i glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova.

"To je ozbiljan udarac za naše bilateralne odnose jer su protjerani diplomati bili ispravni ljudi", rekao je ruski veleposlanik u Hrvatskoj Andrej Nesterenko, prenosi TASS.

Oglasila se i glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekavši agenciji TASS da će "Rusija primjereno odgovoriti na to".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Narušeni odnosi Rusko veleposlanstvo u Hrvatskoj oglasilo se o protjerivanju diplomata, objavili i koji je rok za odlazak: "Ovo je značajan korak unatrag"

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova jučer je objavilo da će Hrvatska protjerati 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja.

Spomenuti diplomati zemlju moraju napustiti do 25. travnja.Hrvatska se time pridružila nizu europskih zemalja koje su učinile isto "zbog brutalne ruske agresije na Ukrajinu", priopćio je ranije MVEP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene