Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ruski nuklearni sektor mora biti izjednačen s američkim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sektoru nuklearnog oružja Rusija mora biti jednako snažna koliko i Sjedinjene Države, rekao je u petak zamjenik ruskog premijera Sergej Ivanov.

- Vojni potencijal, a da i ne spominjemo nuklearni potencijal, mora biti na jednakoj razini želimo li ... samo ostati neovisni, rekao je Ivanov, a prenijela agencija Tass.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja (Foto: Google Maps) Sve pratili strani novinari Uz niz eksplozija uništen poligon za nuklearno ispitivanje u Sjevernoj Koreji Skidanje velikog Agrokorovog znaka s vrha Ciboninog tornja (Foto: Pixell) - 2 Minus od 83 milijuna kuna Agrokorov sektor maloprodaje i veleprodaje vratio se u minus

- Svijet ne voli slabe i ne čuje njihov glas, slabe se vrijeđa, a kada smo jednakopravni tada će oni s nama drukčije razgovarati, rekao je Ivanov.

Predsjednik Vladimir Putin u više je navrata oštro isticao da Rusija treba učvrstiti svoju ulogu na međunarodnoj sceni, te da je to potrebno i kako bi ojačala svoje obrambene sposobnosti.

Današnju je poruku Ivanov prenio veteranima i članovima ruskog vojno-industrijskog povjerenstva, kojemu je na čelu, a koje slavi 50. obljetnicu.

Rusija će svake godine naručivati šest ili sedam najnovijih
nuklearnih interkontinentalnih balističkih raketa "Topol-M".

Rakete, prve takve rakete proizvedene u Rusiji nakon raspada
Sovjetskog Saveza 1991. godine, mogu ponijeti do šest bojnih glava i montiraju se na prijenosna vozila za lansiranje raketa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene