Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U sektoru nuklearnog oružja Rusija mora biti jednako snažna koliko i Sjedinjene Države, rekao je u petak zamjenik ruskog premijera Sergej Ivanov.


- Vojni potencijal, a da i ne spominjemo nuklearni potencijal, mora biti na jednakoj razini želimo li ... samo ostati neovisni, rekao je Ivanov, a prenijela agencija Tass.

Vezani članci Slika nije dostupna Nuklearna postrojenja Sjeverne Koreje i dalje aktivna Slika nije dostupna Papa Franjo poručio UN-u: Eliminirajte nuklearno oružje

- Svijet ne voli slabe i ne čuje njihov glas, slabe se vrijeđa, a kada smo jednakopravni tada će oni s nama drukčije razgovarati, rekao je Ivanov.

Predsjednik Vladimir Putin u više je navrata oštro isticao da Rusija treba učvrstiti svoju ulogu na međunarodnoj sceni, te da je to potrebno i kako bi ojačala svoje obrambene sposobnosti.

Današnju je poruku Ivanov prenio veteranima i članovima ruskog vojno-industrijskog povjerenstva, kojemu je na čelu, a koje slavi 50. obljetnicu.

Rusija će svake godine naručivati šest ili sedam najnovijih
nuklearnih interkontinentalnih balističkih raketa "Topol-M".

Rakete, prve takve rakete proizvedene u Rusiji nakon raspada
Sovjetskog Saveza 1991. godine, mogu ponijeti do šest bojnih glava i montiraju se na prijenosna vozila za lansiranje raketa.