Obavijesti Video Pretražite Navigacija
T-50 i S500

Potvrdio ministar: Ruska će vojska dobiti dva super moćna pojačanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar obrane objavio je kada će ruska vojska dobiti borbene zrakoplove 5. generacije T-50 te kad će dobiti i novi, još moćniji protuzračni raketni sustav - S-500 Prometej.

Sergej Šojgu, ruski ministar obrane, priopćio je da će ruska vojska 2019. godine dobiti borbeno spremne ratne zrakoplove T-50, a godinu dana nakon toga i još moćniji protuzračni raketni sustav, S-500 Prometej.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

S-500 je protuzračni raketni sustav najnovije generacije, s dometom od 400 do 600 kilometara i dizajniran za presretanje interkontinentalnih balističkih raketa, kao i hipersoničnih krstarećih raketa i letjelica. Vrijeme reakcije tog sustava je ispod 4 sekunde, jednom kad je postavljen, što je znatno poboljšanje u usporedbi sa sustavom S-400, kojem je vrijeme reakcije ispod 10 sekundi.

Rusija je potkraj veljače 2017. pokrenula i program obuke specijalista za upravljanje sustavom S-500, prenosi Sputnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene