Povratak ruskih diplomata iz Sjeverne Koreje
Povratak ruskih diplomata iz Sjeverne Koreje Foto: Rusko ministarstvo vanjskih poslova

Tajnik ruskog veleposlanstva u Sjevernoj Koreji Vladislav Sorokin s obitelji se u Rusiju morao vratiti neobičnim načinom putovanja.


Rusko ministarstvo vanjskih poslova na Facebooku je objavilo priču o povratku ruskih diplomata kući. "Kako su granice zatvorene već više od godinu dana, i putnički prijevoz je zaustavljen, bio je to dug i težak put kući", napisalo je Ministarstvo u svojoj objavi. Naime, ruskim diplomatima jedini legalan način za povratak kući bio je tračnim vozilom na vlastiti pogon kojeg su morali gurati više od kilometra kako bi prešli granicu Sjeverne Koreje s Rusijom.

Vezani članci Bajkalsko jezero Snimio prirodni fenomen koji se ne viđa tako često, pogledajte fascinantne prizore Aleksej Navaljni Nestao je liječnik koji je liječio Alekseja Navaljnog: Napustio lovačku bazu u šumi i nije se vratio

Ministarstvo je opisalo kako su prvo putovali 32 sata vlakom od Pjongjaga, potom još dva sata autobusom do granice, te konačno vlastitim pogonom do Rusije.

"Jedini muškarac u skupini, koji je glumio i 'motor' njihovog vozila bio je treći tajnik Ambasade u Pjongjangu Vladislav Sorokin, a najmlađi putnik bila je njegova trogodišnja kćer Varija", piše u objavi.

 

🛤25 февраля на Родину вернулись 8 россиян-сотрудников российского Посольства в КНДР и членов их семей. 🚩Поскольку вот...

Posted by Russian Foreign Ministry - МИД России on Thursday, 25 February 2021

 

Prije puta ruski diplomati morali su naručiti izradu svojeg vozila, kao i njegovo postavljanje na tračnice, organizirati utovar svojih kovčega, i potom odgurati vozilo do više od kilometra udaljenog graničnog prijelaza Hasan, gdje su ih dočekali dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova iz Vladivostoka.