Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U novom valu ruskih zračnih napada na položaje Islamske države i drugih terorističkih skupina u Siriji, izvedeno je 39 zračnih udara te je uništeno 49 objekata, izvijestilo je rusko ministarstvo obrane.


"U provinciji Homs uništeno je skladište streljiva. Zračni udar se dogodio u trenutku kad je u to skladište pristizala nova pošiljka minobacačkog streljiva. Nakon zračnog udara, to streljivo je počelo detonirati, a uništeni su i kamioni u tom skladištu", rekao je za Itar-Tass general bojnik Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane.

Vezani članci Slika nije dostupna Rusija traži od SAD-a cjelovitu istragu nakon napada na sirijsku vojsku Slika nije dostupna Povlačenje Rusa iz Sirije: Putinov stvarni razlog će vas iznenaditi

Pored Damaska, ruski bombarderi Su-24M uništili su dva skladišta streljiva i radionicu za izradu eksploziva, dodao je.

U Alepu, zrakoplovi Su-25 uništili su skloništa, nekolicinu oklopnih vozila te tenkova, koji su pripadali teroristima Islamske države.

"Podaci koje smo dobili sa snimki dronova potvrdili su uništenje dva tenka IS-a i pet pješačkih oklopnih vozila", rekao je glasnogovornik Konašenkov.

Rusi napokon priznali što to brane u Siriji

Dodao je kako dronovi i dalje nadziru razvoj situacije na terenu, dok su se svi zrakoplovi uspješno vratili u bazu.

"Htio bih naglasiti da je velika pomoć pristigla od strane ljudi koji žive na tom području, koja trenutno kontroliraju militanti, jer oni daju informacije sirijskoj izvidnici o kretanju terorista", rekao je Konašenkov.

Konašenkov je nastavio i rekao da je uništeno i terorističko sjedište pored Salme (provincija Latakija), gdje su Su-24M izveli precizan udar na jednu zgradu i uništili je u potpunosti. U toj se zgradi proizvodio eksploziv.

Ukupno, istaknuo je Konašenkov, ruski borbeni zrakoplovi uništili su 11 zapovjednih centara džihadista i militanata, uključujući i tvornicu za proizvodnju eksplozivnih naprava, tri artiljerijske pozicije, devet skladišta oružja i streljiva, dvije baze za vojna vozila, 15 kampova terorista te osam utvrđenih položaja.

"Nova taktika terorista da decentraliziraju skladišta streljiva i kontrolnih centara ne donosi im pozitivne rezultate - sve nove lokacije Islamske države se pronalaze odmah i uništavaju bez zadrške", rekao je na kraju Konašenkov.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook