Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"SPRIJEČENA POVREDA GRANICE"

Napetosti u zračnom prostoru: Rusi otjerali njemački zrakoplov iznad Baltika

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ruska vojska priopćila je da je ispratila njemački izviđački zrakoplov dalje iz svog zračnog prostora.

Borbeni zrakoplov poletio je i našao se u pratnji njemačkog pomorskog izviđačkog zrakoplova Lockheed P-3C Orion, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo obrane u Moskvi.

Zrakoplov njemačkih oružanih snaga, Bundeswehra, okrenuo se prije nego što je stigao u ruski zračni prostor. Ruski borbeni zrakoplov Su-27 potom se također vratio u svoju baznu zračnu luku.

"Spriječena je povreda ruske državne granice", priopćilo je ministarstvo.

Pročitajte i ovo Videozid: Imovina Hrvata - 6 PODACI HNB-a Nikad u povijesti nismo imali toliko novca: Dva su razloga za povećanje financijske imovine hrvatskih kućanstava

Pročitajte i ovo Dubravko Ranilović - 3 UNAJMITI STAN - NEMOGUĆA MISIJA Podstanari na mukama: Kako uvesti reda i imaju li stanodavci pravo postavljati niz uvjeta? "Tržište je tako postavljeno"

Glasnogovornik njemačke mornarice rekao je za Dpa da je to bio rutinski izviđački let, a ruski presretač je poletio u zračni prostor blizu Kalinjingrada da bi ga nadgledao. Bila je to rutinska reakcija i ništa se nije dogodilo, navode predstavnici njemačke mornarice.

Napetosti u zračnom prostoru iznad Baltičkog mora između NATO snaga i Rusije rastu od početka ruskog rata protiv Ukrajine koji je započeo u veljači prošle godine.

S eksklavom Kalinjingrad, Moskva ima snažnu vojnu ispostavu, a tamo se nalazi i ruska Baltička flota.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene