Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruska duma prijeti odustajanjem od sporazuma s Ukrajinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donji dom ruskog parlamenta danas je predsjedniku Dmitriju Medvedevu i ruskoj vladi predložio da odustane od sporazuma o prijateljstvu i suradnji s Ukrajinom ukoliko ta zemlja i službeno postane kandidat za pridruženje NATO-u.

"Ako se Ukrajina pridruži NATO-ovu Akcijskom planu ili poduzme druge aktivnosti čiji će krajnji cilj biti priključenje NATO-u, smatrat ćemo to nekom vrstom jednostranog ukrajinskog odustajanja od sporazuma o prijateljstvu, suradnji i partnerstvu između te Ukrajine i Rusije", zaključili su ruski zastupnici.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Članak 5. Ukrajina neće dobiti poziv za NATO: To bi zapravo značilo sukob s Rusijom Ilustracija Tenzije i težnje Ako Ukrajina izgubi rat, mađarski krajnji desničari žele dio teritorija: ''Naša poruka je vrlo jednostavna''

U tom slučaju Rusija "mora razmotriti mogućnost" napuštanja spomenutog sporazuma, stoji u priopćenju. Na NATO-ovu summitu održanom u travnju u Bukureštu, ta je institucija obećala da će jednoga dana Ukrajinu i Gruziju uključiti u Savez.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene