Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slabljenje tehnološke discipline

Rusija zabranila uvoz dječje hrane 'Nestle'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska agencija za nadzor prehrambenih proizvoda zabranila je finskoj podružnici Nestlea uvoz dječje hrane na njihovo tržište.

Rospotrebnadzor odnosno ruska agencija za nadzor prehrambenih proizvoda zabranila je finskoj podružnici kompanije Nestle, najvećeg svjetskog proizvođača prehrambenih proizvoda, isporučivanje dječje hrane na njihovo tržište. 'Nestle ne smije registrirati pojedine proizvode ili konkretnije dječju hranu ', izjavila je Ljubov Voropajeva, glasnogovornica Agencije. Direktor Agencije Genadij Oniščenko odluku je obrazložio 'slabljenjem tehnološke discipline u proizvodnji artikala koji se isporučuju na rusko tržište', prenosi agencija RIA Novosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili

Predstavnici ruske podružnice Nestlea negiraju zabranu uvoza i tvrde da 'Nestle Rusija' nije dobio nikakvu obavijest od Agencije. 'Nestle ne može komentirati informacije o navodnoj zabrani registracije dječje hrane, koja se proizvodi u Finskoj, jer o tome nismo službeno obaviješteni. Svi naši proizvodi prolaze sve neophodne provjere prije nego se plasiraju na tržište Rusije i zemalja Zajednice nezavisnih država, te imaju potrebnu dokumentaciju kojom se potvrđuje njihova sigurnost i kvaliteta. Nestle proizvodi su potpuno sigurni za zdravlje', stoji u priopćenju ove švicarske kompanije.

'Dječja hrana je jedini artikal koji Nestle uvozi u Rusiju, dok ostale proizvodi u svojim tvornicama u Rusiji', izjavila je Marina Zibareva, predstavnica Nestlea. Nestle u Rusiji ima 14 tvornica koje proizvode slastičarske proizvode, instant kavu, sladoled, keks i vodu za piće. Kompanija je u Rusiji prošle godine zaradila 1,95 milijardi dolara, odnosno povećala je prodaju za 12 posto u odnosu na 2008. godinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene