Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija: Vrhovni sud odbio rehabilitirati Nikolaja II.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski vrhovni sud odbio je rehabilitirati posljednjeg ruskog cara Nikolaja II. Romanova i njegovu obitelj koje su boljševici smaknuli 1918., izvijestio je glasnogovornik suda Pavel Odincov.

Sud je zaključio da se Nikolaj II., njegova supruga i petero djece ne mogu rehabilitirati, potvrdivši tako odluku ruskog državnog odvjetništva od 26. rujna.

Pročitajte i ovo Provjereno: Jedni za druge - 1 Prebacivanje odgovornosti Spornom odlukom diskriminiraju bivše ovisnike koji rade s djecom. Majka policajka: "Upravo je to bio razlog zašto smo izabrali ovu udrugu" Švicarski franak, ilustracija - 1 U udruzi Franak zadovoljni Sud EU-a potvrdio pravno stajalište Vrhovnog suda u slučaju ništetnosti ugovora

U studenome 2006. moskovski sud je ocijenio protuzakonitom odluku državnog odvjetništva da ne rehabilitira Nikolaja II. U lipnju 2007. državno odvjetništvo je ponovo dobilo nalog da preispita predmet.

Prema odluci suda, Nikolaj II., njegova supruga Aleksandra i njihovih petero djece, koje je 'čeka', Lenjinova politička policija, zatočila, a zatim smaknula 17. srpnja 1918. u Ekaterinburgu, na Uralu, nisu bili žrtve političke represije, već ubojstva s predumišljajem koje se tiče općeg prava.

Cara i članove njegove obitelji je Ruska Pravoslavna Crkva u kolovozu 2000. godine proglasila mučenicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene