Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog 200 nuklearnih bombi

TENZIJE RASTU Putinova naredba koja se Amerikancima i Europi neće svidjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar odbrane je rekao da se nastavlja tendencija zaoštravanja vojno-političke situacije u svijetu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je ministru obrane Sergeju Šojguu da se pod hitno ojača nuklearno naoružanje Rusije s obzirom na rastuće tenzije s Amerikom oko globalne prevlasti.

Kako je Putin kazao u petak na sastanku s vojnim vrhom, akcije s ciljem poboljšanja obrambene spremnosti Rusije za eventualni napad nuklearnim oružjem se moraju poduzeti u svim segmentima naoružanja (zemlja, zrak i more), prenosi Bloomberg.

Šojgu je kazao kako je 50 posto nuklearnog arsenala Rusije novije proizvodnje, uključujući moderne balističke projektile, modernizirane zrakoplove i ojačane kapacitete podmornica, a 95 posto nuklearnih snaga je stalno u stanju pripravnosti.

Ministar obrane ustvrdio je i zašto - američko oružje za masovno uništenje nalazi se na teritoriju dijela europskih zemalja, a oko 200 američkih nuklearnih avionskih bombi raspoređeno je u Europi.

Zaoštravanje situacije

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

'Na teritoriju Belgije, Italije, Nizozemske, Njemačke i Turske nalazi se oko 200 američkih nuklearnih avionskih bombi', kazao je Šojgu dodajući kako se u pripravnosti nalazi i 310 zrakoplova.

Ministar odbrane je rekao i da se nastavlja tendencija zaoštravanja vojno-političke situacije u svijetu, posebno u Europi, Centralnoj Aziji i na Bliskom istoku.

'Svjedoci smo konstantnog širenja NATO bloka. Za relativno kratko vrijeme, on se proširio skoro dvaput, dobivši 12 novih članica. Danas se za ulazak u blok aktivno spremaju Crna Gora, Makedonija, BiH, Gruzija i Ukrajina. U sferu interesa Alijanse spadaju Finska, Švedska, Srbija i Moldavija', istakao je Šojgu.

Govoreći o Siriji, kazao je da se tamo nalazi oko 60.000 terorista i da postoji prijetnja njihovog širenja u centralnu Aziju. Šojgu je naveo i podatak da je rusko zrakoplovstvo u Siriji izvelo ukupno 4.000 borbenih naleta na 8.000 objekata terorista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene