Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idući mjesec pokazni vlak

Rusija otvara željezničku prugu do Sjeverne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija će idući mjesec poslati prvi vlak obnovljenom prugom u Sjevernu Koreju i tako će se otvoriti trgovinska ruta prema toj zatvorenoj zemlji, objavila je u četvrtak ruska državna željeznica.

Veza s Rusijom omogućit će siromašnoj Sjevernoj Koreji izglede da ojača trgovinsku razmjenu s najmoćnijim susjedom nakon višegodišnjih međunarodnih sankcija. Ruske željeznice obnovile su 54 km pruge od grada Khasana na ruskoj istočnoj granici do sjevernokorejske luke Rajina, u skladu sa sporazumom postignutim tijekom posjeta sjevernokorejskoga vođe Kim Jong-ila Rusiji 2001.

'Prvi pokazni vlak ići će tom prugom u listopadu', rekao je glasnogovornik ruskih željeznica. Ta tvrtka gradi i kontejnerski terminal u Rajinu, jednom od glavnih središta sjevernokorejske Specijalne gospodarske zone Radona.

I pruga i terminal, koji se grade zajedničkim ulaganjem kroz tvrtku Rasonkontras, služit će za izvoz ruskoga ugljena i za uvoz robe iz Južne Koreje i drugih azijskih zemalja. (Hina)

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene