Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen prije 2 godine

Rusija osudila bivšeg američkog marinca na 16 godina zbog špijunaže, SAD suđenje proglasio nepravednim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski sud u ponedjeljak je proglasio bivšeg američkog marinca Paula Whelana krivim za špijuniranje za SAD, osudivši ga na 16 godina nakon zatvorenog suđenja koje su američki diplomati proglasili nepravednim.

Paul Whelan, koji ima američko, britansko, kanadsko i irsko državljanstvo, pritvoren je nakon što su ga ruski obavještajci uhitili u hotelskoj sobi u prosincu 2018. godine. Moskva tvrdi da je 50-godišnji Whelan ulovljen s USB-om na kojem su bile povjerljive informacije.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

Whelan se ne smatra krivim i ističe da je riječ o namještaljki te da je USB koji je dobio od ruskog poznanika sadržavao fotografije s ljetovanja.

Američki diplomati ovaj su slučaj prozvali ''značajnom preprekom'' popravljanju već loših bilateralnih veza između Washingtona i Moskve, te ponavljaju kako ne postoje dokazi o Whelanovoj krivnji.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene