Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju protuplan

RUSIJA PONOVNO PRIJETI 'Ako NATO razmjesti četiri nove jedinice bit ćemo prisiljeni na odmazdu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri nove postrojbe osnovane su na zapadu i jugu Rusije kako bi se "osujetilo jačanje snaga NATO-a", izjavio je u srijedu ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova danas je izvjestilo kako će potencijalnoi razvrstavanje četiri nova bataljuna NATO-a u baltičkim zemljama i Poljskoj zahtjeva odmazdu od strane Rusije. 'to bi predstavljalo ugrozui naših granica i izazvat će mjere odmazde', rečeno je u Ministarstvu vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Reagiralo je i rusko ministarstvo obrane. "Ministarstvo obrane poduzelo je niz mjera u cilju osujećivanja jačanja snaga NATO-a blizu ruske granice", kazao je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

"Do kraja godine, formirat će se dvije nove postrojbe u zapadnoj vojnoj regiji i još jedna u južnoj vojnoj regiji", dodao je on.

Incidenti su se nedavno nizali u Baltičkom moru gdje su se ruski avioni približili u nekoliko navrata američkim vojnim brodovima ili avionima.

U utorak kad je Estonija optužila ruske avione da redovito krše njezin zračni prostor, NATO je kazao da neće oklijevati "zaštititi svoje saveznike" u slučaju ruske "agresije". (Hina/T.V.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene