Tri nove postrojbe osnovane su na zapadu i jugu Rusije kako bi se "osujetilo jačanje snaga NATO-a", izjavio je u srijedu ruski ministar obrane Sergej Šojgu.


Rusko ministarstvo vanjskih poslova danas je izvjestilo kako će potencijalnoi razvrstavanje četiri nova bataljuna NATO-a u baltičkim zemljama i Poljskoj zahtjeva odmazdu od strane Rusije. 'to bi predstavljalo ugrozui naših granica i izazvat će mjere odmazde', rečeno je u Ministarstvu vanjskih poslova.

Vezani članci Slika nije dostupna Bivši zapovjednik uvjeren: Rusija sprema nuklearni napad na NATO! Slika nije dostupna NATO UVODI VELIKE PROMJENE 4.000 vojnika stiže u baltičke zemlje i Poljsku

Reagiralo je i rusko ministarstvo obrane. "Ministarstvo obrane poduzelo je niz mjera u cilju osujećivanja jačanja snaga NATO-a blizu ruske granice", kazao je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

"Do kraja godine, formirat će se dvije nove postrojbe u zapadnoj vojnoj regiji i još jedna u južnoj vojnoj regiji", dodao je on.

Incidenti su se nedavno nizali u Baltičkom moru gdje su se ruski avioni približili u nekoliko navrata američkim vojnim brodovima ili avionima.

U utorak kad je Estonija optužila ruske avione da redovito krše njezin zračni prostor, NATO je kazao da neće oklijevati "zaštititi svoje saveznike" u slučaju ruske "agresije". (Hina/T.V.)