Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAT BJESNI

VIDEO Rusi ušli u Harkiv i zauzeli još jedan grad: Guverner pozvao civile da se sklone, vode se teške borbe na ulicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinske snage u nedjelju se bore s ruskim vojnicima na ulicama Harkiva, grada na sjeveroistoku Ukrajine, rekao je regionalni guverner Oleg Sinegubov. Od ranoga jutra snažne eksplozije odjekuju tim drugim najvećim ukrajinskim gradom.

U nedjelju rano ujutro napadnut je Harkiv. Pogođen je plinovod, a tijekom noći pogođena je i zgrada od devet katova, prema navodima BBC-ja koji citira ukrajinsku državnu agenciju.

Prema dostupnim informacijama, u granatiranju nebodera jedna je žena poginula, no spasioci tvrde da je šezdesetak ljudi uspjelo na vrijeme otići u sklonište.

"Laka vozila ruskog neprijatelja upala su u Harkiv, uključujući gradsko središte", rekao je regionalni guverner Oleg Sinegubov i dodao. "Ukrajinske oružane snage uništavaju neprijatelja. Pozivamo civile da ne izlaze", dodao je.

Videosnimke koje je objavio Anton Heraščenko, savjetnik ministra unutarnjih poslova i Ukrajinska državna služba za posebnu zaštitu komunikacija i informacija pokazuju nekoliko lakih vojnih vozila koja se kreću ulicom i, odvojeno, tenk u plamenu.

Uz to, rusko ministarstvo obrane objavilo je da su ruske snage "potpuno blokirale" južne ukrajinske gradove Herson i Berjansk i zauzele grad Heničensk i zračnu luku pored Hersona, prenijela je novinska agencija RIA u nedjelju.

Na društvenim medijima objavljene su snimke razaranja Harkiva, no BBC naglašava kako autentičnost snimki nije potvrđena. 

Pročitajte i ovo Banka, ilustracija Uskrata prihoda ruskoj vladi Brutalne sankcije nakon invazije: Zapadne zemlje isključuju Rusiju iz Swifta
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kolona 40-ak kilometara VIDEO Reporter Ivan Čorkalo na granici Ukrajine i Poljske svjedočio noćnoj mori svakog roditelja: "Muškarci to tako masovno rade"  

U Harkivu je oglašena zračna opasnost, a prema posljednjim informacijama tamošnjih medija, vode se teške borbe unutar grada.

Vanjskopolitički reporter Sky Newsa John Sparks istaknuo je kako se radi o gradu udaljenom svega 20 milja od granice s Rusijom, koji je uvijek bio ruska meta. Napad na Harkiv nazvao je vrlo značajnim za daljni razvoj događaja.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene