Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija: Najtopliji prosinac u 130 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabilježili smo najviše temperature u prosincu od 1877., kada su se u Rusiji počele voditi vremenske statistike, rekao je direktor ruske Meteorološke službe Roman Vilfand.

Temperature koje se zadnjih dana kreću između 6 i 8 stupnjeva tijekom dana, za 8 do 10 stupnjeva su više od prosječnih, navodi taj čelnik.

Pročitajte i ovo Pogled s Medvednice na maglovito podnožje Lekcija iz meteorologije Neuobičajene razlike u temperaturi, na Sljemenu toplije nego u Zagrebu: Evo što se događa Suludo vrijeme - 3 Suludo vrijeme Promjena vremena stigla je u Hrvatsku: Temperatura će se negdje spustiti čak za 20 stupnjeva

1. prosinca prosječna temperatura bila je samo dva do tri stupnja niža od temperature zabilježene 1. srpnja koja je tada bila pala na najnižu razinu.

Ruska glasila su zabrinuta zbog te neuobičajene topline koja uz činjenicu da Sunca uopće nema već šesti tjedan, deprimira stanovnike središnje Rusije, gdje prvi snijeg obično padne početkom studenog.

Maslačci i gljive koji niču u parkovima te medvjedi koji ne mogu spavati zimski san posljedica su rekordno visoke temperature u Rusiji u mjesecu prosincu. Ovog tjedna su maslačci provirili iz zemlje, a marelice i jorgovani su počeli pupati u Botaničkom vrtu u Krasnodaru (na jugu zemlje).

U Moskvi u parkovima niču gljive, medvjedi u zoološkom vrtu ne mogu zaspati, a mandarinske patke koje je zavarala toplina, u jeku su parenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene