Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova kazao je da odobrenje za upućivanje ruskih vojnih snaga u Ukrajinu ne znači da će se to dogoditi brzo.


Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Grigorij Karasin kazao je u subotu da odobrenje za upućivanje ruskih vojnih snaga u Ukrajinu koje je u subotu hitno, na zahtjev predsjednika Vladimira Putina, dao ruski parlament ne znači da će se to dogoditi brzo.

Vezani članci Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin potpisao zakon o žurnom izdavanju ruskih putovnica Ukrajincima iz pobunjeničkih regija Ruski predsjednik Vladimir Putin govori na konferenciji za novinare posljednjeg dana Foruma za pojas i cestu u Pekingu (Foto: AFP) Putin pozdravio zajedničko državljanstvo između Rusije i Ukrajine: "Prije ili kasnije to će dovesti do očekivanog rezultata"

"Suglasnost koju je predsjednik dobio ne znači doslovno da će se to pravo odmah iskoristiti", kazao je Karasin kojega je Vladimir Putin tijekom dana zadužio za taj prijedlog.

UŽIVO Ruski parlament odobrio upotrebu vojne sile u Ukrajini!

Nakon vijesti o odobrenju ruskog parlamenta za slanje ruskih vojnih snaga u Ukrajinu jedan od vođa ukrajinske oporbe i predsjednički kandidat Vitalij Kličko pozvao je na opću mobilizaciju u Ukrajini.

"Kličko poziva da se naredi opća mobilizacija", objavila je njegova stranka UDAR, pojašnjavajući da se poziv odnosni na vojnu mobilizaciju.

Vitalij Kličko pozvao je na opću mobilizaciju zbog "ruske agresije" na Ukrajinu, prema priopćenju kjoeg je prenio AFP.  "Parlament od vrhovnog zapovjednika ukrajinskih oružanih snaga mora zatražiti proglašenje opće mobilizacije nakon početka ruske agresije na Ukrajinu", rekao je Kličko.

Predsjednica gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko kazala je u Moskvi kako će taj dom zatražiti od predsjednika Vladimira Putina da iz Washingtona povuče ruskog veleposlanika u SAD-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook