Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj stradalih

Rusija i Ukrajina izmjenjuju žestoke napade, a SAD tvrdi: "Rusi koriste projektile iz Sjeverne Koreje, to je kršenje međunarodnih obveza"

Aktualno Galerija Rusija oborila ukrajinske projektile - 1 Rusija oborila ukrajinske projektile - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rusija oborila ukrajinske projektile - 2 Rusija oborila ukrajinske projektile - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rusija oborila ukrajinske projektile - 3 Rusija oborila ukrajinske projektile - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rusija oborila ukrajinske projektile - 4 Rusija oborila ukrajinske projektile - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Rusija oborila ukrajinske projektile - 5 Galerija 1/6 >>
Ne stišavaju se raketni napadi na relaciju Rusija-Ukrajina. No, SAD tvrdi da Rusija koristi balističke projektila koje je nabavila od Sjeverne Koreje.

Ruske vlasti su objavile da je sinoć oboreno 10 ukrajinskih projektila lansiranih na Belgorod. Njihovi ostaci su ranili dvije osobe i izazvali materijalnu štetu.

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš statistika iz Sabora Objavljeno tko su najaktivniji zastupnici, a tko nije progovorio ni riječ

Moskva tvrdi da je u ukrajinskim napadima prošli vikend u Belgorodu ubijeno 25 ljudi, uključujući petero djece. S druge strane Kijev kaže da je u proteklih tjedan dana Rusija ispalila nekoliko stotina projektila i ubila gotovo 60 ljudi.

SAD optužuje Rusiju da u napadima na Ukrajinu koristi sjevernokorejske projektile i lansirne sustave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istočna Slavonija Podignuta kaznena prijava za još 12 oficira JNA za zločine u Slavoniji : "Kada se čovjeku ne zna grob, kao da nije ni postojao"

"Ruska nabava balističkih projektila od Sjeverne Koreje izravno krši više rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a. Postavit ćemo pitanje o tim dogovorima o oružju pred Vijećem sigurnosti UN-a zajedno sa svojim saveznicima i partnerima i tražit ćemo da Rusija odgovara za još jedno kršenje svojih međunarodnih obveza.

Drugo, uvest ćemo dodatne sankcije protiv onih koji rade na prijenosu oružja između Rusije i Sjeverne Koreje i između Rusije i Irana", rekao je John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost SAD-a

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene