Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija gradi više od 100 nuklearnih reaktora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija namjerava sagraditi između 40 i 50 nuklearnih reaktora u inozemstvu i do 58 na svom teritoriju do 2030., rekao je u četvrtak šef ruske federalne agencije za atomsku energiju (Rosatom) Sergej Kirenko, prenosi agencija Ria Novosti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio krajem siječnja da bi do 2030. godine 25 posto električne energije proizvedeno u Rusiji trebalo biti nuklearno, dok danas taj postotak iznosi oko 16 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Slika nije dostupna Slovenija razmatra gradnju još jednog reaktora u Krškom

Rusija danas ima 10 nuklearnih centrala ili 31 reaktor, ukupnog kapaciteta od 23.242 megavata.

Ruska tvrtka Atomstroieksport sada gradi tri centrale u inozemstvu, jednu u Tajvanu, jednu u Kudankulamu u Indiji i spornu centralu Bušer u Iranu.

Atomstroiexport, tvrtka zadužena za gradnju nuklearnih centrala u inozemstvu, u svibnju je navela da je spremna graditi nuklearne centrale u Turskoj. 

Gradnja prve centrale u Sinopu u Turskoj na obalama Crnog mora, trebala bi početi 2007., a njezino korištenje se planira za 2012.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene