Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Rusi tvrde da su vojni dronovi napali luku u Sevastopolju na Krimu, a da je ruska Crnomorska flota odbila napad.


Navodno su vojni dronovi napali luku u Sevastopolju na Krimu, a ruska Crnomorska flota odbila je napad, na svom kanalu na Telegramu objavio je ruski guverner okupiranoga grada Mihail Razvožajev.

"U ranim jutarnjim satima naša je flota odbila napad površinskih dronova. Ukupno su dosad uništena tri plovila. Pokušali su prodrijeti u zaljev, naši mornari gađali su ih iz lakog naoružanja. Također su razradili protuzračnu obranu od zračnog cilja", napisao je Razvožajev.

On tvrdi da ratni brodovi nisu oštećeni u napadu, ali su razbijena stakla na obližnjim zgradama, piše Reuters.

Helikopteri - 4 Prvi čovjek ratnog zrakoplovstva o donaciji o kojoj se mnogi boje govoriti javno: "Ne vidim razloga za brigu"

Poručio je da je eksplozija koja je nastala uništenjem neprijateljskih pomorskih bespilotnih letjelica razbila prozore u zgradama u Ulici Lenjinova 2, ali da ljudi nisu ozlijeđeni.

Eksplozija na Krimu VIDEO Snažna eksplozija na Krimu: Ukrajinci dronovima napali željeznicu punu moćnih ruskih projektila

Vladimir Putin - 4 Ukrajinski dužnosnici zgroženi potezom Putina: "I Hitler je to napravio, a znamo kako je njegova priča završila"

 

Prema njegovim riječima, vojska je odbila napad, a situacija je pod kontrolom. Navodi i da su sve službe u pripravnosti. Kijev još uvijek nije komentirao te tvrdnje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju