Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan je 46-godišnji muškarac poginuo, a četiri su osobe, od čega dvije žene, ozlijeđene kada je granata iz Ukrajine pogodila dvije kuće u ruskoj regiji Rostov, objavile su u nedjelju ruske novinske agencije, dok ukrajinske vlasti opovrgavaju napad.


Predstavnik regionalne vlade Aleksander Titov izjavio je za ITAR TASS da je granata u pet sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu pala na dvije kuće u Donjecku, ruskom gradu istog naziva kao onaj u na istoku Ukrajine.

Vezani članci Iustracija Vrhovni sud mu povisio kaznu za dvije godine: Tukao je i podvodio izvanbračnu suprugu Sergej Lavrov Rusija vraća pozlaćenu ikonu koju je Dodik poklonio Lavrovu, u pomoć pozvan i Interpol

Ubijen je jedan Rus, dodao je Titov. Svi su stradali u granatiranju civili.

U 24 sata na istoku Ukrajine ubijeno 7 vojnika, 33 ranjena

Ukrajinski borbeni zrakoplovi bombardirali su u subotu proruske separatiste uzduž duge bojišnice na istoku, zaoštravajući sukob koji traje tri mjeseca.

Ukrajinski otpravnik poslova u Rusiji pozvan je na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova gdje mu je uručena oštra prosvjedna nota. Rusko ministarstvo vanjskih poslova granatiranje ruskog teritorija nazvalo je 'očito agresivnim činom' te je upozorilo na 'moguće nepopravljive posljedice' upozorivši Kijev kako taj incident smatraju ozbiljnom provokacijom.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Grigorij Karasin obećao je 'strog i konkretan odgovor' na granatiranje ruskog teritorija u kojem je poginula jedna osoba.

'Mi trenutno procjenjujemo situaciju, a strahujemo od rizika opasne eskalacije sukoba i napetosti na rusko-ukrajinskoj granici, koji dovodi naše građane u veliku opasnost', rekao je Karasin za ruske medije, a prenosi RT. Dodao je kako će oštra reakcija uslijediti tek nakon detaljne alanize situacije.

Nacionalno vijeće sigurnosti Ukrajine već je izjavilo da trupe iz Kijeva nemaju nikakve veze s granatiranjem, te da se nalaze na operacijama koje se odvijaju na istoku zemlje. 'Ukrajinski vojnici definitivno nisu granatirali teritorij Ruske Federacije. Nismo pucali', izjavio je Andrey Lisenko, službeni predstavnik informacijskog centra NSCU. (Hina/D.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook