Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rupel se sastao s Jeremićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je nakon susreta sa srbijanskim kolegom Vukom Jeremićem da bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom komisijom Srbija mogla potpisati 29. ovog mjeseca.

Tako bi potpisivanje bilo već na prvom ovogodišnjem sastanku ministara vanjskih poslova 27 država Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jeremić očekuje skoro potpisivanje SSP-a za Srbiju Slika nije dostupna Rupel: Nužno je potrebno riješiti status Kosova

'Teško to mogu najaviti sa sigurnošću, ali za to postoji velika
mogućnost', izjavio je Rupel, dok je Jeremić nakon sastanka rekao da se Srbija zadnjih godina trudila popraviti suradnju s Haškim sudom i da vjeruje da s njime sada u potpunosti surađuje.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova u posebnom je priopćenju uz Jeremićev posjet Ljubljani navelo da Europska unija još nije jedinstvena u tome da se sa Srbijom što prije potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, no da će slovensko predsjedništvo EU-a pokrenuti akcije kako bi se o tom pitanju postiglo suglasje.

'Europska unija već je davno potvrdila europsku perspektivu
zapadnog Balkana, a u toj regiji upravo Srbija ima velik
intelektualni, organizacijski i administrativni potencijal', navodi se u priopćenju slovenskog ministarstva vanjskih poslova.

Jeremić i Rupel su potpisali i pismo namjere prema kojemu
bi Slovenija obrazovala djelatnike srbijanske javne administracije, kako bi se ona što prije osposobila za europsku integraciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene