Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kapetan Schettino za nesreću krivi menadžment

Ronioci pronašli 16. žrtvu Costa Concordie

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni broj poginulih na kruzeru Costa Concordia popeo se na 16. Talijanske su vlasti potvrdile da su ronioci iz utrobe broda izvukli još jednu žrtvu.

Ronioci vatrogasne postrojbe jučer su tijekom pripreme za ispumpavanje 2,380 tona goriva, pronašli 16 tijelo, piše AFP. Još uvijek neidentificirano truplo pronađeno je na trećoj palubi, gdje se nalazilo nekoliko čamaca za spašavanje. 15 dana nakon najveće tragedije na Mediteranu u poslijednje vrijeme, još 16 ljudi smatra se nestalima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve će otkriti DNK analiza U olupini Costa Concordije pronašli ostatke dvoje nestalih? Slika nije dostupna Potonuli kruzer VIDEO Nastavljena potraga za nestalima na Costi Concordiji

Kapetan Francesco Schettino požalio se prijatelju dan nakon tragedije da je na njega menadžer kompanije napravio pritisak i da je morao kruzerom ploviti blizu obale.

'Stalno su mi javljali 'prođi tamo, prođi onuda'. Iako su stijene tamo bile, nisam ih vidio jer ih instrumenti nisu pokazivali. Sada ja plaćam cijenu svega', rekao je Schettino u razgovoru s policijom.

Ponovo prekinute operacije oko Coste Concordije

Potraga za nestalima u olupini kruzera Coste Concordije, kao i pripremne operacije za pumpanje goriva iz punih brodskih spremnika, prekinute su u srijedu ujutro zbog lošeg vremena.

'Zbog loših uvjeta na moru, potraga za nestalima privremeno je obustavljena', rekao je povjerenik talijanske vlade zadužen za sve operacije oko kruzera Franco Gabrielli. Traga se za još 16 tijela.

Nizozemska kompanija za sanaciju onečišćenja na moru Smit jučer je počela pripremne operacije za pumpanje 2380 tona goriva iz broda. One će se također nastaviti kada to dopusti vrijeme. Moguće curenje goriva prijeti okolišu otoka Giglia uz čiju se obalu nasukala Costa Concordija. (Mi. Dr./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene