Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarno

Vlasnici Costa Concordije: Preživjelima 30% popusta na krstarenja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompanija koja je vlasnik Costa Concordie preživjelima je ponudila popust za sva buduća krstarenja na njihovim kruzerima. Preživjeli baš i nisu oduševljeni ponudom.

Kompanija u čijem je vlasništvu potopljena Costa Concordia preživjelima je ponudila popust od 30% na sva buduća krstarenja na njihovim brodovima. To je jedan od pokušaja kompanije da spriječi sudske tužbe i ograniči odgovornost zbog tragedije u kojoj su okrivljeni zbog neopreznog kapetana kruzera.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

'Kompanija pokušava napraviti sve što je u njezinoj moći za preživjele putnike. Ne samo da ćemo svih isplatiti već ćemo im ponuditi popust od 30% na sva buduća krstarenja ukoliko žele ostati lojalni našoj kompaniji', rekao je glasnogovornik kompanije za U.K. Telegraph.

Podsjetimo, u tragičnoj nesreći kruzera poginulo je najmanje 15 osoba.

Danas su pronađena još dva tijela, javlja Reuters.

Počele pripreme za crpljenje nafte

Nizozemska tvrtka za sanaciju onečišćenja na moru počela je u utorak pripreme za crpljenje nafte iz spremnika broda Coste Concordije koji se u noći s 13. na 14. siječnja nasukao ispred talijanskog otočića Giglia.

Tehnička ekipa nizozemske tvrtke Smit Salvage koja će obaviti tu zadaću treba proučiti sve mogućnosti kako bi se na siguran način izvuklo oko 2.400 tona nafte iz 23 brodska spremnika.

'Počinjemo pripremne operacije. To znači da će ronioci tvrtke obaviti posebne podmorske zadaće za koje će im vjerojatno trebati dva dana', rekao je inženjer Claudio Chiavacci iz vatrogasne službe. 'Mislimo da bi izvlačenju nafte u strogom smislu riječi mogli pristupiti za nekoliko dana. Gorivo će se prvo zagrijavati a zatim ispumpati u vanjske spremnike koji će se postaviti uz kruzer', dodao je.

'Plan predviđa čitav niz sigurosnih mjera, među kojima su i mehanizmi hvatanja manjih količina nafte koja bi mogla iscuriti tijekom operacije', dodao je inženjer. Cijela operacija bi mogla trajati 28 dana. Dok traje ta priprema nastavlja se i potraga za tijelima žrtava, radi čega su vojni ronioci probili još jedan otvor u brodskoj oplati.

'Ronioci su otvorili još jedan prolaz na trećoj palubi, na dubini od dvadesetak metara', rekao je glasnogovornik ratne mornarice Alessandro Busonero. Taj će otvor omogućiti roniocima vatrogasne službe da nastave potragu za 17 osoba koje se još vode kao nestale. (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene