Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beba težila skoro 6,5 kg

Rodila divovsko dijete i dobila infarkt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna se Britanka borila za život nakon što je po rođenju djeteta teškog skoro 6,5 kilograma doživjela srčani udar.

31-godišnja Natasha Dimelow došla je kući sa svojom bebom teškom 6,2 kg kada je počela osjećati poteškoće prilikom disanja. Prebačena je u bolnicu, a stanje joj je postalo toliko ozbiljno da je njezin muž pomislio kako neće preživjeti. Nakon odgovarajućeg liječenja izvukla se iz teške situacije, međutim srce joj je radilo samo sa 10 posto kapaciteta. 11 mjeseci kasnije rad srca je porastao na 40 posto te osjeća kako bi se napokon mogla oporaviti. 'Dylan je bio toliko velik da moje srce nije moglo izdržati rad za dvoje. Ipak, ne bih ništa mijenjala. Mala je to cijena za majčinstvo koje sam toliko željela', objašnjava Natasha. Par je naime, pokušavao dobiti dijete već pet godina.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Ilustracija Sud rekao mišljenje Majka otišla s društvom u provod i sina s invaliditetom ostavila samog kod kuće: "Imao je opekline od sunca, ubode i bio je uplašen"

Dylan je rođen carskim rezom. Njegova težina bila je skoro dvostruko veća od prosječnih 3,5 kg. 'Znala sam da će biti velika beba. Samo dva tjedna prije rođenja dobila sam skoro 10 kg. Kada se napokon rodio, bilo mi je to veliko olakšanje, a liječnici nisu mogli vjerovati koliko je velik. Izgledao je ogromno, a kada su mu izmjerili težinu od 6,2 kg svi smo ostali zapanjeni', prisjeća se Natasha.

No nakon što je puštena kući problemi su počeli. Nije mogla disati te je doživjela srčani udar. Ubrzo je prebačena u bolnicu, a liječnici su joj objasnili da pati od perparitum kardiomiopatije, rijetkog poremećaja rada srca koji se javlja tijekom zadnjih mjeseci trudnoće te narednih 6 mjeseci. Dva tjedna kasnije Natasha je puštena kući. S 11 mjeseci starosti Dylan teži 14,3 kg te nosi odjeću za dvogodišnjake. 'Ima nevjerojatan apetit. Poput usisavača je', dodaje njegova majka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene