Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši guverner Rod Blagojevich kriv je po 17 točaka optužnice, između ostalog i za pokušaj prodaje senatorskog mjesta Baracka Obame, mito i pokušaj iznude.


Bivši guverner američke savezne države Illinois srpskih korjena, Rod Blagojevich (54), proglašen je krivim za korupciju Većina točaka predviđa kaznu zatvora i do 20 godina, pa bi političar, podrijetlom iz Srbije, ukupno mogao biti osuđen i na 300 godina zatvora. Kriv je po 17 točaka optužnice, između ostalog i za pokušaj prodaje senatorskog mjesta Baracka Obame, mito i pokušaj iznude.

Vezani članci Provjereno: Zdravko Mamić optužuje suce - 2 Pogledajte što je Zdravko Mamić ekipi Provjerenog još prije dvije godine govorio o druženju s osječkim sucima Ljubica Adžaip (Foto: Dnevnik.hr) Žena koja je razotkrila kirurga splitske bolnice oslobođena krivnje

Blagojevich je sin useljenika iz Srbije. Završio je pravo te se preko političkih veza obitelji svoje žene uključio u svijet politike gdje je brzo postao zvijezda demokrata. Blagojevich je uhićen prije dvije godine, a počeli su ga istraživati samo dva mjeseca nakon što je postao guverner. Njegovi savjetnici tvrde da je razmišljao i o kandidaturi za predsjednika. Živi u Chicagu i ima dvoje djece, javlja Guardian. (Agencija Vlm)