Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodao Obamino mjesto

Rod Blagojevich proglašen krivim, prijeti mu 300 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši guverner Rod Blagojevich kriv je po 17 točaka optužnice, između ostalog i za pokušaj prodaje senatorskog mjesta Baracka Obame, mito i pokušaj iznude.

Bivši guverner američke savezne države Illinois srpskih korjena, Rod Blagojevich (54), proglašen je krivim za korupciju Većina točaka predviđa kaznu zatvora i do 20 godina, pa bi političar, podrijetlom iz Srbije, ukupno mogao biti osuđen i na 300 godina zatvora. Kriv je po 17 točaka optužnice, između ostalog i za pokušaj prodaje senatorskog mjesta Baracka Obame, mito i pokušaj iznude.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

Blagojevich je sin useljenika iz Srbije. Završio je pravo te se preko političkih veza obitelji svoje žene uključio u svijet politike gdje je brzo postao zvijezda demokrata. Blagojevich je uhićen prije dvije godine, a počeli su ga istraživati samo dva mjeseca nakon što je postao guverner. Njegovi savjetnici tvrde da je razmišljao i o kandidaturi za predsjednika. Živi u Chicagu i ima dvoje djece, javlja Guardian. (Agencija Vlm)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene