Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživjeli ribar majci poginulog kolege...

DIRLJIV SUSRET 'Neće vam biti lako slušati što vam se dogodilo sa sinom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribar koji je preživio 16 mjeseci plutanja na Tihom oceanu susreo se s majkom svog kolege koji se nije uspio preživjeti kako bi joj ispričao što se s njima događalo.

Jose Salvador Alvarenga ribar je koji je preživo 16 mjeseci plutanja na Tihom oceanu. U subotu se susreo s majkom svog prijatelja Ezequiel Cordobe koji nije preživio brodolom. 'Voljela bih da sam svog sina ovako pozdravila', rekla je Roselia Diaz Cueto, dok je Alvarenga poručio kako ga susret s prijateljevom majkom ispunjava srećom. Njihov emotivan zagrljaj zabilježila je horda novinara, piše AP.

Pročitajte i ovo Riba - 3 Loša vremenska prognoza Hoće li biti svježe ribe za blagdane? Prodavači upozoravaju: "Zadnji dan je velika gužva i dignu se cijene, valja kupiti ranije" Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe

Odgovor na sumnje: Je li zaista mogao preživjeti 16 MJESECI plutanja na oceanu?

Alvarenga je rekao i da su on i Cordoba, koji je umro oko mjesec dana nakon što su se izgubili na moru, obećali jedan drugome da će onaj koji preživi posjetiti obitelj onoga koji ne preživi i reći im što se dogodilo.

Iako je Diaz objasnila da ne krivi Alvarengu za smrt svoga sina, htjela je čuti iz prve ruke što se dogodilo. Prije nego je dvojac otišao na privatni sastanak u dom preminulog ribara Alvarenga je ženu upozorio da joj neće biti lako čuti što se dogodilo s njenim sinom.

FOTO Ovo je čovjek koji je 16 mjeseci plutao izgubljen na Tihom oceanu

Novinarima nije htio reći informacije koje planira podijeliti s Cordobinom majkom, osim da su patili od gladi i često plakali i molili Boga za čudo. Pojedinosti nevjerojatnog putovanja želi, kako je rekao, sačuvati za nadolazeću knjigu.

Inače, kada je vijest o izgubljenom muškarcu obišla svijet mnogi su posumnjali u njegovu priču o preživljavanju koja je uključivala jedenje kornjača, riba i ptica, kao i više od 10.500 kilometara splavarenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene