Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Futuristički zrakoplov

REVOLUCIJA U ZRAKU Od Australije do Europe u samo 90 minuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka aero-svemirska agencija pokrenula je istraživanja s ciljem ubrzavanja zračnog prometa.

DLR, Institut Svemirskih sistema, dizajnirao je futuristički zrakoplov na raketni pogon koji bi mogao putnike od Australije do Europe prevesti za svega 90 minuta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan?

Iako je malo vjerojatno da će ovaj sustav biti izrađen do 2050, ideja je svakako impresivna. Prema SpaceLiner konceptu, zrakoplov na raketni pogon bio bi lansiran u zemljinu stratosferu na visinu od 80 kilometara gdje bi zbog gustoće zraka mogao letjeti brzinom od 13.300 kilometara na sat, piše New.com.

Dvostupanjski koncept konfiguracije okomitog poljetanja potpomognut velikim generatorom sastoji se i od glavnog tijela dizajniranog za prijevoz 50 putnika i dva člana posade, napisao je DLR na njihovim stranicama.

Piloti opisali koliko su bili blizu katastrofe o kojoj putnici u avionu nisu imali pojma

S ukupnom dužinom od 83,5 metra i raspona krila od 37,5 metara zrakoplov će ubrzavati ukupno 11 tekućih raketnih motora koji rade uz pomoć kriogenog tekućeg kisika i vodika. To znači da će prilikom leta ovog zrakoplova u atmosferu biti ispuštene samo vodene pare i vodik.

Proizvođači vjeruju kako će ovakav oblik transporta biti iznimno popularan kod bogatijih građana, no nadaju se da će s vremenom postati dostupan svima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene