Reporter Marko Balen nalazi se u Seyne-les-Alpes.


Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen i snimatelj Mario Kovačić nalaze se u Seyne-les-Alpes, gdje je organiziran zapovjedni centar akcije spašavanja. Riječ je o mjestu koje se nalazi blizu mjesta pada aviona Germanwingsa.

Vezani članci Slika nije dostupna Kopilotu Airbusa inspiracija je bio let MH370? Slika nije dostupna VIDEO 'Pilotova sabotaža uvjerljivo objašnjenje nesreće'

Reporter je razgovarao sa stanovnicima područja nedaleko mjesta nesreće.

Jedna od mještanki rekla je da se dogodila strašna tragedija, te da se vijest o padu zrakoplova brzo proširila gradom.

'Ne možemo u potpunosti isključiti terorizam'

Nesreću mještani nisu vidjeli jer se dogodila s druge strane planine. No, naglašavaju da je riječ o području kojem je teško prići.

Doznali smo kako se danas rade pripreme za akciju izvlačenja tijela koja su na području površine 200 sa 400 metara. Riječ je o teškom zadatku jer je između pojedinih tijela visinska razlika i do 500 metara.

Zbog promjene vremena moraju što prije početi s izvlačenjem.

Je li ovaj detalj imao veze s padom aviona?

Očekuje se dolazak obitelji žrtava, a u popodnevnim satima doputovala je njemačka kancelarka Angela Merkel. I španjolski premijer Mariano Rajoy najavio je da će u posjetiti mjesto pada zrakoplova.

Marko i Mario nastavljaju pratiti tijek događanja u Francuskoj, a sve informacije možete pratiti na portalu Dnevnik.hr i u informativnim emisijama Nove TV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook