Reporter Marko Balen nalazi se u Seyne-les-Alpes.


Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen i snimatelj Mario Kovačić nalaze se u Seyne-les-Alpes, gdje je organiziran zapovjedni centar akcije spašavanja. Riječ je o mjestu koje se nalazi blizu mjesta pada aviona Germanwingsa.

Vezani članci Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Francuska izručuje Argentini policajca zvanog "mesar" zbog zločina u doba diktature Posljedice nevremena u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Vremenske nepogode u Francuskoj odnijele i treći ljudski život

Reporter je razgovarao sa stanovnicima područja nedaleko mjesta nesreće.

Jedna od mještanki rekla je da se dogodila strašna tragedija, te da se vijest o padu zrakoplova brzo proširila gradom.

'Ne možemo u potpunosti isključiti terorizam'

Nesreću mještani nisu vidjeli jer se dogodila s druge strane planine. No, naglašavaju da je riječ o području kojem je teško prići.

Doznali smo kako se danas rade pripreme za akciju izvlačenja tijela koja su na području površine 200 sa 400 metara. Riječ je o teškom zadatku jer je između pojedinih tijela visinska razlika i do 500 metara.

Zbog promjene vremena moraju što prije početi s izvlačenjem.

Je li ovaj detalj imao veze s padom aviona?

Očekuje se dolazak obitelji žrtava, a u popodnevnim satima doputovala je njemačka kancelarka Angela Merkel. I španjolski premijer Mariano Rajoy najavio je da će u posjetiti mjesto pada zrakoplova.

Marko i Mario nastavljaju pratiti tijek događanja u Francuskoj, a sve informacije možete pratiti na portalu Dnevnik.hr i u informativnim emisijama Nove TV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook