Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tribina se održavala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a svjedokinja je rekla kako je riječ o neonacistima, pripadnicima organizacije "Nacionalni srpski front".


Grupa muškaraca upala je jučer na tribinu koja se održavala na Filozofskom fakultetu u Beogradu i počela udarati studente remenjem i šakama po glavi, uzvikujući pritom "Sieg heil" i "Heil Hitler". Događaj su studenti i snimili, a na snimcima se vidi kako nekoliko muškaraca napada jednog studenta.

Vezani članci Pucnjava u Danskoj - 2 FOTO "Čuli smo pucnjeve i otrčali u zahod": Objavljeni detalji pucnjave u Kopenhagenu, napadač otprije poznat policiji Morski pas, ilustracija Stravičan napad morskog psa na ženu: Ronilac objasnio kako je moglo doći do toga

"Nakon početka tribine grupa od sedam-osam muškaraca, za koje sam kasnije saznala od kolega da su neonacisti, pripadnici organizacije 'Nacionalni srpski front', ustala je i fizički napala studente, udarajući remenjem i rukama po glavi pojedine kolege.

Cijelo vrijeme su uzvikivali parole 'Sieg heil', 'Heil Hitler' i druge te vrijeđali studente na vjerskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujući studenticama seksističke uvrede i prijetnje silovanjem. Jedan od nacista je i prijetio nožem studentima", rekla je za Blic jedna studentica. Još nije poznato što je bio motiv ovome napadu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju