Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tribina se održavala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a svjedokinja je rekla kako je riječ o neonacistima, pripadnicima organizacije "Nacionalni srpski front".


Grupa muškaraca upala je jučer na tribinu koja se održavala na Filozofskom fakultetu u Beogradu i počela udarati studente remenjem i šakama po glavi, uzvikujući pritom "Sieg heil" i "Heil Hitler". Događaj su studenti i snimili, a na snimcima se vidi kako nekoliko muškaraca napada jednog studenta.

Vezani članci Srpska specijalna policija Pucnjava u Novom Beogradu: Na parkingu ranjen član Pink pantera, napadač u bijegu Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Policija uhitila članove obitelji napadača iz Pariza, objavljen i video njegova smaknuća

"Nakon početka tribine grupa od sedam-osam muškaraca, za koje sam kasnije saznala od kolega da su neonacisti, pripadnici organizacije 'Nacionalni srpski front', ustala je i fizički napala studente, udarajući remenjem i rukama po glavi pojedine kolege.

Cijelo vrijeme su uzvikivali parole 'Sieg heil', 'Heil Hitler' i druge te vrijeđali studente na vjerskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujući studenticama seksističke uvrede i prijetnje silovanjem. Jedan od nacista je i prijetio nožem studentima", rekla je za Blic jedna studentica. Još nije poznato što je bio motiv ovome napadu.