Više smrtnih slučajeva u zapadnoj Kanadi povezuje se s rekordnim vrućinama, objavila je u srijedu policija.

Galerija


Vlastima je u 24 sata prijavljeno više od 25 iznenadnih smrtnih slučajeva, objavila je Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP).

Ekstremne vrućine smatraju se glavnim uzrokom u većini smrtnih slučajeva, a među njima je najviše onih starije životne dobi, dodala je policija.

"Nužno je da se međusobno provjeravamo tijekom ovih ekstremnih vrućina", rekao je Mike Kalanj, glasnogovornik policije na području Vancouvera.

Antun Čačić - 1 Toplinski valovi redaju se jedan za drugim, provjerili smo kakvo je stanje u ambulantama zadarske hitne pomoći: ''Ljudi precijene svoje mogućnosti i ove vremenske uvjete''

Prvi dan ljeta u Dubrovniku obilježen je sparinom - 1 Novi tjedan, novi toplinski val: Zbog ekstremno visokih temperatura izdana upozorenja

U Lyttonu u Britanskoj Kolumbiji u ponedjeljak je izmjereno rekordnih 47,9 Celzijevih stupnjeva, objavila je lokalna meteorološka služba na Twitteru.

U Lyttonu je već u nedjelju izmjereno 46,6 Celzijevih stupnjeva, čime je srušen kanadski rekord od 45 Celzijevih stupnjeva u Midaleu u Saskatchewanu 1937. godine.

U brojnim područjima u Sjevernoj Americi, uključujući saveznu državu Oregon na zapadu Sjedinjenih Država, zabilježene su rekordne lokalne temperature iznad 40 Celzijevih stupnjeva za vrijeme nedavnog toplinskog vala.