Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEKOLIKO ZDRAVSTVENIH SAVJETA

HZJZ objavio preporuke kako se možete zaštititi od toplinskog vala: Nosite laganu odjeću, izbjegavajte sunce, hladite prostore...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhunac toplinskog vala Hrvatsku će zahvatiti ovaj tjedan. HZJZ je objavio preporuke kako zaštititi svoje zdravlje od vrućine.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za zaštitu zdravlja od vrućina. 

Osim pridržavanja savjeta zdravstvenih ustanova, potrebno je rashladiti tijelo i piti dovoljno tekućine, jer se znojenjem gubi više tekućine, čime dolazi do dehidracije, piti negaziranu vodu te niskokalorične napitke bez kofeina, alkohola i šećera. Također, dobro je izbjegavati boravak na direktnom suncu u razdoblju od 10 do 17 sati, poglavito djeca, trudnice, starije osobe, srčani bolesnici i bolesnici s kroničnim bolestima. Osobe koje rade na otvorenom trebaju se češće odmoriti, skloniti u hlad i unositi tekućinu svakih 30 minuta.

Pomoći vam može ako nosite laganu svijetlu odjeću od prirodnih materijala, a trebali bi i zaštititi glavu od direktnog sunca. Savjetuje se da rashladite prostor u kojem se živi koristeći hladniji noćni zrak, danju zatvoriti prozore i spustiti rolete, naročito one koje su okrenute prema suncu.

Pročitajte i ovo Davor Vagić, novi ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Odluka Upravnog vijeća KBC Sestre milosrdnice dobio novog ravnatelja: Čelnik druge najveće bolnice u Hrvatskoj otkrio što će biti sa Zadravec, Vatavuk ima poruku za Beroša

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neprilagođena brzina U slijetanju automobila s ceste kod Otočca poginuo 19-godišnji vozač, maloljetnica iz vozila lakše ozlijeđena

Potrebno je isključiti što je više moguće električnih uređaja u domu, izbjegavati izlazak u najtoplijem dijelu dana i naporan fizički rad ili ga obavljati u najhladnije doba dana, što je obično u ranim jutarnjim satima.

Nemojte ostavljati djecu niti životinje u parkiranom vozilu, redovito koristite sredstva sa zaštitnim faktorom od štetnog UV zračenja, a posebnu pažnju posvetiti novorođenčadi i maloj djeci. Za njih treba koristiti zaštitna sredstva s najvećim faktorom te odjenuti ih u laganu odjeću koja ih također štiti od UV zračenja.

Ako imate zdravstvene probleme potražite savjet liječnika.

Vremensku prognozu za nadolazeće dane možete provjeriti ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene