Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Neprihvatljive metode"

Erdogan: "Izolacija Katra je nehumana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je u utorak izolaciju Katara kao "nehumanu i protivnu islamskim vrijednostima" i upozorio da su takve metode neprihvatljive i da odgovaraju "smrtnoj kazni".

Erdoganova obrana Katara, u govoru u parlamentu pred članovima vladajuće stranke AKP, uslijedila je nakon što su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrain i Egipat prekinuli veze s Dohom prošli tjedan, optužujući ga da podržava islamističke militante i Iran, što katarski dužnosnici odbacuju kao besmislice.

Pročitajte i ovo Potraga za taocima koje je oteo Hamas Pregovori u tijeku Ubili su mu roditelje i oteli ga, a ima samo tri godine: "Hamas bi mogao pustiti taoce" Recep Tayyip Erdoğan Kratko priopćenje Turski predsjednik Erdogan poslao parlamentu na ratifkaciju članstvo Švedske u NATO-u

"U Kataru se čini jako velika pogreška, izoliranje nacije na svim područjima nehumano je i protivno islamskim vrijednostima. Kao da je Kataru izrečena smrtna kazna", rekao je.

"Katar je pokazao krajnje odlučno stajalište protiv terorističke organizacije Islamske države zajedno s Turskom. Proglašavanje Katara krivcem klevetničkim kampanjama ne služi ničemu."

Erdogan je također kazao da će u utorak telefonom razgovarati s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom i katarskim emirom Al Thanijem o toj situaciji.

Istaknuo je da bi saudijski kralj, kao stariji državnik u Zaljevu, trebao predvoditi u rješavanju krize.

Erdogan bi ovih dana o krizi trebao razgovarati i s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, najavio je turski ministar vanjskih poslova.

Erdogan je prije zatražio da se krizu riješi do kraja ramazana i obećao potporu Kataru. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene