Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi plaćati porez

Razljutio francusku javnost: Gerard Depardieu seli u Belgiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati glumac Gerard Depardieu podigao je buru u francuskoj javnosti! Uvrijeđen zbog kritika na račun njegova preseljenja u Belgiju, najavio je da će vratiti francusku putovnicu. Javnost je ogorčena, jer bogati Depardieu ne želi plaćati porez na bogatstvo.

Gerard Depardieu vlastite je interese stavio ispred interesa nacije i izazvao bijes sunarodnjaka. Depardieu ne želi plaćati novi porez na bogatstvo. Seli u Belgiju, koja takav porez ne poznaje. 'Mi koji smo najslabiji i koji najmanje zarađujemo, zašto bismo plaćali za bogate? Nije u pravu. Bježati iz zemlje je neodgovorno', kaže jedna Parižanka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje

Bijesni su francuski građani, ali i političari. Bez imalo sustezanja optužuju ga za kukavičluk i manjak domoljublja. Njegovu odluku nazivaju patetičnom. 'On zarađuje jako puno. Oni koji zarađuju više novca trebaju plaćati više poreza. Što je tu čudno? On nije naviknuo na normalno i to je sramota', kaže Michel Sapin, francuski ministar rada.

>> 'Tko ste vi da me prozivate i osuđujete na ovaj način?

Uvrijeđeni glumac poručuje da će vratiti francusku putovnicu. Kuću u belgijskom selu Nechinu već je kupio i tako se pridružio zajednici od 2.800 Francuza. Selo je svega nekoliko minuta udaljeno od francuske granice i dom je nizu bogatih Francuza koji su proteklih godina otišli iz domovine upravo zbog visokih poreza.

Belgijanci u tome ne vide ništa loše. 'Iskorištava sustav. Da možemo i mi bismo to radili. Mislim da nitko ne želi dobrovoljno plaćati više od onoga što mora', kaže stanovnik Nechina.

Odluka o preseljenju dodatno je narušila imidž incidentima sklonog 63-godišnjeg glumca. Prije dva tjedna Gerard Depardieu uhićen je zbog vožnje u pijanom stanju, nakon što je pao sa skutera. U kolovozu se posvađao s vozačem, koji ga je nakon toga tužio za napad i nanošenje tjelesnih ozljeda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene