Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Razina voda u Engleskoj najviša u posljednjih 60 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razina voda u velikom dijelu Engleske u ponedjeljak je dostigla najvišu razinu u posljednjih 60 godina, a potopljene su velike površine tla a tisuće ljudi su bez tekuće vode i električne energije.

Ministar okoliša Hilary Benn parlamentu je rekao da će vjerojatno biti dodatnih poplava s obzirom da su nastavile padati obilne kiše, a rijeke poput Temze nabujale.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula

Agencija za zaštitu okoliša je rekla da je britanski zavod za atomsko oružje (AWE) koji sastavlja, održava i demontira nuklearne bojne glave, izvijestio da je njihovo postrojenje u Burghfieldu u Berkshireu poplavljeno.

- Pogođeno je više dijelova postrojenja, među kojima više zgrada i postrojenje za obradu otpadnih voda. Osoblje AWE-a uzima uzorke i analizira poplavne vode na lokaciji. Potvrdili su da nije bilo curenja radioaktivnih materijala, objavila je agencija.

Prekid opskrbe strujom prijeti stotinama tisuća imanja u južnoj
Engleskoj ako obližnja rijeka Severn poplavi elektranu u Gloucesteru, rekao je Benn u parlamentu. Oko 45.000 domova i poduzeća uslijed poplava uzrokovanih obilnim kišama ostalo je bez opskrbe strujom.

Benn je rekao da bi još oko 200.000 domova moglo biti pogođeno ako dodatne mjere obrane ne uspiju zadržati poplavne vode oko postrojenja za distribuciju električne energiju u Walhamu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene