Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razina voda u velikom dijelu Engleske u ponedjeljak je dostigla najvišu razinu u posljednjih 60 godina, a potopljene su velike površine tla a tisuće ljudi su bez tekuće vode i električne energije.


Ministar okoliša Hilary Benn parlamentu je rekao da će vjerojatno biti dodatnih poplava s obzirom da su nastavile padati obilne kiše, a rijeke poput Temze nabujale.

Vezani članci Poplave u Sydneyu - 2 VIDEO Nezapamćene poplave na ulicama Sydneya: Razina vode dosegla gotovo dva metra Poplave u Kini Oluje, odroni zemlje, nabujale rijeke, klizišta: Kina bilježi jednu do najgorih kišnih sezona

Agencija za zaštitu okoliša je rekla da je britanski zavod za atomsko oružje (AWE) koji sastavlja, održava i demontira nuklearne bojne glave, izvijestio da je njihovo postrojenje u Burghfieldu u Berkshireu poplavljeno.

- Pogođeno je više dijelova postrojenja, među kojima više zgrada i postrojenje za obradu otpadnih voda. Osoblje AWE-a uzima uzorke i analizira poplavne vode na lokaciji. Potvrdili su da nije bilo curenja radioaktivnih materijala, objavila je agencija.

Prekid opskrbe strujom prijeti stotinama tisuća imanja u južnoj
Engleskoj ako obližnja rijeka Severn poplavi elektranu u Gloucesteru, rekao je Benn u parlamentu. Oko 45.000 domova i poduzeća uslijed poplava uzrokovanih obilnim kišama ostalo je bez opskrbe strujom.

Benn je rekao da bi još oko 200.000 domova moglo biti pogođeno ako dodatne mjere obrane ne uspiju zadržati poplavne vode oko postrojenja za distribuciju električne energiju u Walhamu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju