Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

Rusi za vrijeme Putinova govora raketirali Herson: Ubijeno šestero ljudi, 12 ozlijeđenih

Raketiran Herson
Raketiran Herson Foto: Twitter/Vladimir Zelenski
Rusija je raketirala civile u Hersonu za vrijeme govora ruskog predsjednika Vladimira Putina. Šestero ljudi ubijeno je u tom posljednjem napadu.

Rusija je raketirala civilne ciljeve u Hersonu za vrijeme Putinova govora, navodi se u najnovijim informacijama ukrajinske vojske.

Šest je osoba poginulo, a 12 ih je ozlijeđeno kada su pogođena stambena područja grada Hersona. Postoji bojazan da bi brojke mogle rasti. Rakete su pale i na grad Očakov.

Pročitajte i ovo Publika tijekom Putinovog govora skrati, predsjedniče! VIDEO Ovo se Putinu neće svidjeti: Pogledajte što su sve radili u publici dok je držao govor

"Rusija žestoko granatira Herson. Rakete protiv ljudi, stambenih zgrada, ljekarni, tržnica, voznih parkova... Poraziti ruske osvajače na ukrajinskoj zemlji znači spasiti Ukrajinu i druge narode u Europi koje Rusija želi osvojiti od terora. Teror mora izgubiti!" napisao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na Twitteru.

Vladimir Putin održao je svoje godišnje obraćanje parlamentu, nekoliko dana prije prve godišnjice invazije Moskve na Ukrajinu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin ako rat potraje Otkrio pakleni plan: "Putin će pokušati destabilizirati Balkan, i to preko Srbije"

Optužio je Zapad da je počeo rat, spominjao neonaciste i vraga, nuklearno oružje, a govor mu je nekoliko puta prekidao pljesak iz publike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene