Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene Države oštro osuđuju napade raketama s juga Libanona na Izrael u petak, rekao je glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley.


'Oštro osuđujemo napade kojima se krši poziv na prekid neprijateljstava rezolucijom 1791 Ujedinjenih naroda', rekao je Philip Crowley na dnevnoj konferenciji za novinare američke diplomacije. On je povezao incident s eksplozijom na skladištu oružja Hezbolaha 14. srpnja i rekao da ta dva događaja naglašavaju hitnu potrebu da se oružje u Libanonu stavi pod kontrolu države. Sjedinjene Države također traže da međunarodna zajednica i dalje pruža punu podršku Finulu, UN-ovoj snazi na jugu Libanona.

Vezani članci Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 1 Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo: Ne zna se ima li ranjenih Slika nije dostupna Lieberman: Izrael ne namjerava napasti Libanon

S juga Libanona su u petak ispaljene rakete na sjever Izraela na što je Izrael trenutačno odgovorio bombardiranjem jednog libanonskog sela. UN-ova rezolucija 1701 je prihvaćena u kolovozu 2006. radi okončanja otvorenog oružanog sukoba između Izraela i Hebzolaha. (Hina)