Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Francsukoj

Putin voljan razgovarati s Porošenkom: 'Neću nikoga izbjegavati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putin se osvrnuo i na optužbe SAD-a da propušta borce i oružje na istok Ukrajine poručivši neka iznesu dokaze.

Ruski predsjednik Vladimir Putin natuknuo je u srijedu da je voljan razgovarati s novim ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom u prigodi proslave 70. obljetnice savezničkog iskrcavanja u Normandiji, ali i pozvao Amerikance da iznesu 'dokaze' o ruskoj vojnoj umiješanosti na istoku Ukrajine.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Petro Porošenko Komentar na rat Bivši ukrajinski predsjednik oštro: "Putin je već 22 godine ludi manijak"

'Neću nikoga izbjegavati', rekao je Putin u razgovoru za francusku radijsku postaju Europe 1 i za privatnu televiziju TF1 o mogućnosti da se rukuje s Porošenkom. 'Ni pred kim se neću skrivati, sa svima ću razgovarati', dodao je.

Evo zašto jednako poštuje Putina i Merkel

'Ukrajinska vlast mora početi dijalog s narodom: to se ne smije činiti tenkovima i zrakoplovima, već pregovorima', rekao je o Porošenku dok ukrajinska vojska od 13. travnja provodi vojnu operaciju pokušavajući preuzeti nadzor nad separatističkim gradovima Donjeckom i Luhanskom, uz granicu s Rusijom.

'Mislim da Porošenko ima jedinstvenu priliku: još nije umrljao ruke krvlju, može zaustaviti tu kaznenu operaciju i početi izravni dijalog sa svojim građanima na istoku i na jugu zemlje', naglasio je.

Kremlj potvrdio sastanak Putin-Hollande 5. lipnja

Putin je nakon nedavnih optužaba iz Washingtona da propušta 'borce' i 'oružje' na istok Ukrajine gdje traje proruska oružana pobuna, uzvratio pitanjem: 'A dokazi? Neka iznesu dokaze!'

'Vidjeli smo, svi smo mogli vidjeti, kako američki državni tajnik (Colin Powell) iznosi dokaze o oružju za masovno uništavanje u Iraku', narugao se ruski predsjednik, smjerajući na neutemeljene optužbe koje su 2003. iznijele Sjedinjene Američke Države ne bi li opravdale vojnu interevenciju protiv Sadama Huseina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene