Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski predsjednik uzvraća udarac

Nešto im sprema - Putin sastavlja 'crnu listu' najvećih neprijatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoje 'crne liste' imaju Eu i SAD, a na njima su neki od najbližih suradnika Vladimira Putina.

Vladimir Putin sastavlja 'crnu listu' političara i dužnosnika iz Europske unije i SAD-a kojima bi mogao biti zabranjen ulazak u Rusiju, piše IBT pozivajući se na Sputnik News. Na listi je navodno preko 200 imena.

Ruski predsjednik tako uzvraća udarac Europi i Americi koje su, zbog situacije u Ukrajini, Rusiji uvele sankcije.

Na Putinovoj listi se nalaze američki neki američki senatori, glasnogovornik Bijele kuće, i naravno predsjednik Barack Obama te neki njegovi savjetnici.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni posljedice za Moskvu Ukrajina poziva na uvođenje novih sankcija Rusiji zbog smrti Alekseja Navaljnog Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..."

'Najveći Putinov uspjeh bit će podjela Europljana'

'Lista stranaca kojima bi mogao biti zabranjen ulazak u Rusiju slična je onima koje imaju EU i zemlje NATO-a. SAD na svojoj crnoj listi imaju 60 osoba', rekao je za Sputnik izvor blizak Kremlju.

Prošlog mjeseca EU je na svoju listu nepoželjnih stavila novih 19 osoba i devet organizacija zbog njihove uloge u destabilizaciji Ukrajine. Među njima su politički i vojni dužnosnici samoproglašenih republika Luhansk i Donetsk u istočnoj Ukrajini, ali i ruski ministar obrane Anatolij Antonov.

Osobama s te liste zabranjen je ulazak u 28 zemalja EU. Ukupno se na listi nalazi 151 osoba i 37 organizacija.

Čelnici Europske unije vjerojatno će ostaviti na snazi gospodarske sankcije protiv Rusije dok sporazum o primirju u Ukrajini ne bude u potpunosti proveden i to nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila u četvrtak da bi bilo pogrešno ublažiti pritisak na Moskvu prije vremena.

Vlade EU-a dosad su bile podijeljene oko toga treba li sada djelovati kako bi se obnovile sankcije koje istječu u srpnju.

'Ne možemo i nećemo ukinuti sankcije koje istječu u srpnju ili rujnu sve dok se ne ispune uvjeti sporazuma iz Minska. To bi bilo pogrešno', rekla je Merkel u Bundestagu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene